footer

Eten & Drinken

Het goed om te weten dat wij voor u kind zorgen zoals u dat thuis ook zou doen. Dat betekent bij ons kinderdagverblijf dat u voor uw kind dagelijks het volgende mag verwachten:

  • s’ochtends krijgt uw kind een ontbijt, waarbij er keuze is uit allerlei beleg
  • rond 12 uur krijgt uw kind een vers bereidde warme maaltijd: op het prikbord hangt het dagmenu. Twee keer per week serveren wij een maaltijd met vis, twee keer per week een maaltijd met kip en één keer per week een vegetarische maaltijd
  • in de middag krijgt uw kind vers fruit en later nog zuivel (vla, yoghurt)
  • aan voldoende vocht naar binnen krijgen is ook gedacht: wij geven de kinderen water en thee. Vanwege het hoge suikergehalte in de zogenaamde "gezonde" vruchtendrankje en limonades, schenken wij deze zelden uit.

Alle maaltijden worden dagelijks vers bereidt door een medewerker in de keuken en wij houden bij de voeding rekening met de (religieuze) achtergrond van uw kind.

Wenperiode

Voor de kinderen is vertrouwen en een veilig gevoel belangrijk. Hierbij denken wij aan de relatie met de leidsters, de andere kinderen en de omgeving. Daarom hanteren wij een wenperiode. Het wennen gebeurt in overleg met u. Wij vinden het belangrijk dat ook u zich thuis voelt.

Horizontale groepen

Iedere vestiging van Kidz & Friends heeft een eigen groepsindeling.

Voor de vestiging Florijn
Er zijn twee groepen: een baby-/dreumesgroep met kinderen van 0 tot 2 jaar en een dreumes-/peutergroep van 2 tot 4 jaar.

Als een kind 2 jaar wordt gaat hij naar de dreumes-/peutergroep. Soms kan dit iets later zijn omdat de doorstroom niet helemaal synchroon loopt met het afscheid van een peuter. De overgang gaat gepaard met een wenperiode. Kinderen zullen ervaren dat ze een stap maken en nu ook meer mogen en kunnen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen rekening met elkaar leren houden. De jonge kinderen leren van de oudere kinderen. Bijvoorbeeld: als een nieuw kind komt wennen, zal een ouder kind hem de groep laten zien en vertellen waar alles staat. Doordat de oudere kinderen alles weten zullen de nieuwe kinderen die op de groep komen met de stroom meegaan. Er zal regelmatig een uitwisseling plaatsvinden met de andere groep o.a. met het buiten spelen, verjaardagen en de feesten die gezamenlijk worden gevierd. Tijdens het openen en sluiten worden de groepen samengevoegd. Er zal ook op andere momenten bij elkaar op visite worden gegaan. Kinderen leren dat ze onderdeel zijn van het geheel en medeverantwoordelijk zijn voor het klimaat op de groep. Op de peutergroep zullen zij zich verder ontwikkelen en steeds zelfstandiger worden. Waarna ze de overstap naar de basisschool zullen maken.

Voor de vestiging Hogevecht

Er zijn drie groepen: een babygroep met kinderen van 0 tot 1½, een dreumesgroep van 1½ tot 3 jaar en een peutergroep van 2½ tot 4 jaar.

Als een kind 1½ jaar wordt gaat hij naar de dreumesgroep en als uw kind eraan toe is vanaf 2½ tot 3 jaar, naar de peutergroep. Soms kan dit iets later zijn omdat de doorstroom niet helemaal synchroon loopt met het afscheid van een leeftijdsfase. De overgang gaat gepaard met een wenperiode. Kinderen zullen ervaren dat ze een stap maken en nu ook meer mogen en kunnen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen rekening met elkaar leren houden. De jonge kinderen leren van de oudere kinderen. Bijvoorbeeld: als een nieuw kind komt wennen, zal een ouder kind hem de groep laten zien en vertellen waar alles staat. Doordat de oudere kinderen alles weten zullen de nieuwe kinderen die op de groep komen met de stroom meegaan. Er zal regelmatig een uitwisseling plaatsvinden met de andere groep o.a. met het buiten spelen, verjaardagen en de feesten die gezamenlijk worden gevierd. Tijdens het openen en sluiten worden de groepen samengevoegd. Er zal ook op andere momenten bij elkaar op visite worden gegaan. Kinderen leren dat ze onderdeel zijn van het geheel en medeverantwoordelijk zijn voor het klimaat op de groep. Op de peutergroep zullen zij zich verder ontwikkelen en steeds zelfstandiger worden. Waarna ze de overstap naar de basisschool zullen maken.

Hygiƫne

Kidz & Friends vindt hygiëne belangrijk en daarom dienen alle bezoekers van ons kinderdagverblijf, bij binnenkomst in het pand, hoesjes om de schoenen te doen. Ook zijn er op beide groepen, in de keuken en op de toiletten papieren handdoekdispensers.Verder heeft elk kind heeft zijn eigen beddengoed, tandenborstel, washandje en handdoekje.

Groepsgrootte

Ten aanzien van de groepsgrootte en de inzet van de groepsleiding volgen wij artikel 3 van de “Beleidsregels kwaliteit Kinderopvang”.

Overigens beschikken al onze pedagogische medewerksters minimaal over een diploma van een Mbo-opleiding, zoals benoemd in de CAO Kinderopvang. (PW-3)

Voor de vestiging Florijn

Voor ons kindercentrum geldt dat wij erop toezien dat er per groep maximaal het volgende aantal kinderen wordt geplaatst:
- op de baby-/dreumesgroep, maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 2 jaar ( bij maximaal aantal kinderen zijn er 3 pedagogische medewerkersaanwezig)
- op de peuter-/dreumesgroep, maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar.

Uiteraard volgen wij voor de inzet van het vereist personeel per groep, de regels in de CAO Kinderopvang.
Afhankelijk van de leeftjd van de kinderen en het aantal kinderen in die leeftijd wordt dan het benodigd aantal pedagogisch medewerksters ingezet.
Voor onze babygroep geldt dat er bijvoorbeeld; bij 4 kinderen tot 1 jaar en 5 kinderen tot 2 jaar, dan twee groepsleidsters worden ingezet.
Ook kan een stagiair meelopen op de leefgroep, maar die telt dan als boventallig.

Voor de vestiging Hogevecht

Voor ons kindercentrum geldt dat wij erop toezien dat er per groep maximaal het volgende aantal kinderen wordt geplaatst:
- op de babygroep, maximaal 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 1½ jaar (bij deze bezetting worden drie pedagogische medewerksters ingezet)
- op de dreumesgroep, maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 1½ tot 3 jaar ( bij deze bezetting worden drie pedagogische medewerksters ingezet) en
- op de peutergroep, maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 3 tot 4 jaar (bij deze bezetting worden twee pedagogische medewerksters ingezet).

Stagiaires zijn altijd boventallig: indien zij als leidster worden ingezet worden de regels van de CAO Kinderopvang gevolgd.
Voor de keukenwerkzaamheden hebben wij ook een keukenhulp in dienst.

Pedagogisch beleid

In ons pedagogisch beleidsplan kunt u lezen hoe wij denken over en werken aan de opvoeding en verzorging van uw kind(eren). U kunt terugvinden welke doelstellingen wij nastreven en welke werkwijze wij hanteren. U krijgt inzicht in hoe wij tegen de ontwikkeling van kinderen aankijken.
Het pedagogisch beleidsplan is de basis van het dagelijks handelen in ons kindercentrum. De praktische uitvoering van het beleidsplan wordt beschreven in het pedagogisch werkplan. Het pedagogisch werkplan biedt groepsleidsters steun bij hun dagelijkse werk en maakt het voor u inzichtelijk hoe er wordt gewerkt op de groep. Bijvoorbeeld: “Hoe gaan we om met kinderen die niet willen eten” en “Hoe gaan we om met conflicten”.
U kunt op ons kantoor altijd ons pedagogische beleids- en werkplan inzien.

Openingstijden

kid2Uw kind kan bij ons terecht van 7.00 uur in de ochtend tot 18.00 uur.

Uw kind brengen kan tot uiterlijk 9.00 uur 's morgens. Deze regel is er omdat wij alle kinderen op de groep een volwaardig dagprogramma willen aanbieden. Dat kan alleen als de kinderen er ook op tijd zijn. Wanneer u ons niet hebt gebeld en te laat komt, kan de groepsleiding u met uw kind naar huis sturen. Vanuit pedagogische overwegingen plaatsen wij kinderen alleen voor hele dagen.

Jaarlijks worden in november van het kalenderjaar de sluitingsdagen van het komende jaar vastgesteld. Deze dagen zijn niet in de prijs die u betaalt, opgenomen.

Sluitingsdagen 2017
- van 25 december 2017 t/m 31 december 2017

Sluitingsdagen 2018:

Reden:

maandag 1 januari 2018

Nieuwjaarsdag

dinsdag 2 januari 2018

Sluitingsdag 1

woensdag 3 januari 2018

Sluitingsdag 2

donderdag 4 januari 2018

Sluitingsdag 3

vrijdag 5 januari 2018

Sluitingsdag 4

vrijdag 30 maart 2018

Sluitingsdag 5: Studiedag 1 voor Personeel

maandag 2 april 2018

2e Paasdag

vrijdag 27 april 2018

Koningsdag

donderdag 10 mei 2018

Hemelvaartsdag

maandag 21 mei 2018

2e Pinksterdag

vrijdag 28 september 2018

Sluitingsdag 6: Studiedag 2 voor Personeel

woensdag 5 december 2018

Sluiting om 17 uur vanwege Sinterklaasviering

vrijdag 21 december 2018

Sluiting om 17 uur vanwege Kerstvakantie

maandag 24 december 2018

Sluitingsdag 7

dinsdag 25 december 2018

1e Kerstdag

woensdag 26 december 2018

2e Kerstdag

donderdag 27 december 2018

Sluitingsdag 8

vrijdag 28 december 2018

Sluitingsdag 9

maandag 31 december 2018

Sluitingsdag 10